Ons kantoor is lid van Baerz & Co Luxury Homes; een internationaal platform dat exclusieve woningmakelaars met elkaar verbindt. Neem contact op met ons secretariaat voor meer informatie over het landelijke aanbod, waarvan u hieronder een selectie kunt bekijken.

Landhuis for sale in VINKEVEEN

VINKEVEEN Demmerik 23 - 3645 EA The Netherlands


John Korver profile image
John Korver
Real Estate Agent
+31 6 23 21 84 94
welkom@korvermakelaars.nl

Korver makelaars
Stationsweg 12
3641RG Mijdrecht
NETHERLANDS
+31 297 25 04 21
www.korvermakelaars.nl
welkom@korvermakelaars.nl

Living area
147m2
Plot size
10679m2
Bedrooms
2

Description

Dichtbij de dorpskern van Vinkeveen staat deze karakteristieke, vooroorlogse villa. De villa is ruimer dan hij van buiten doet vermoeden. Het huis verdient aandacht maar is zeker een object dat een nieuw leven kan krijgen. We hebben alvast een impressie voor u hoe het er uit zou kunnen zien. Gaat u de uitdaging aan?

Bijzonder is ook de zeer recent gebouwde, grote vrijstaande loods met hedendaagse voorzieningen. Bovendien beschikt het perceel nog extra over een voormalige paardenstal voorzien van twee boxen. Achter de stal vindt u een afgerasterd stuk weidegrond.

Terug naar het bestaande woonhuis. Het woonhuis is gebouwd in 1928 en staat nog steeds fier overeind. De woning heeft 140 m² gebruiksoppervlakte conform de Branche Brede Meetinstructie NEN2580. Mogelijk is de woning ook nog iets te vergroten. Ook is het mogelijk om op deze plek één nieuw huis te bouwen. Het is aan u om van deze fantastische locatie uw domein te maken.

De indeling van de bestaande woning is als volgt:
Via de entree komt u in de hal, deze geeft toegang tot alle vertrekken. De woonkamer (kamer en suite) met schuifdeuren en originele inbouwkasten heeft een erker aan de voorzijde en openslaande deuren aan de achterzijde. Authentieke details zijn de glas-in-lood ramen in de woon- en de eetkamer. De houten vloer in de woonkamer geeft dit huis zijn karakter en de houtkachel zorgt ervoor dat het hier gezellig en knus is.
Vanuit de hal bereiken we nu een dichte eenvoudige keuken voorzien van inbouwkasten en plavuizen vloer. Vanuit de keuken is er toegang tot het achtergelegen terras en het erf met de loods, de stal en het weiland. Achter de keuken bevindt zich een gang met toilet, de bijkeuken met de aansluiting voor de was-apparatuur en de eenvoudige badkamer met wastafel en douche. Aan de voorzijde van de woning vindt u nog een slaapkamer eveneens voorzien van inbouwkasten.

Op de verdieping is aan de voorzijde van de woning één grote slaapkamer aanwezig en een grote open zolderruimte met openslaande deuren en twee af te sluiten bergruimten.
Het buitenterrein rondom de woning en de bijgebouwen bieden ruim plaats aan meerdere auto's en de recent gerealiseerde betonnen oprit en parkeerplaatsen zijn geheel onderheid. In de loods is er ook een mogelijkheid om uw auto binnen te parkeren.

Achter de woning is de afgesloten tuin aanwezig dat vanaf het erf overloopt naar het weiland. Hier vindt u de nieuwe loods en de voormalige paardenstal met bergruimte. De loods is herbouwd tot een multifunctionele ruimte. Deze loods heeft een totale vloeroppervlakte van 123 m2 op de begane grond en 95 m2 op de verdieping en een inhoud van maar liefst 661 m3. Er zijn voorzieningen aangebracht zoals onder andere een eigen CV - installatie met vloerverwarming en een onderheid terras.

Omgeving
Dit is echt een prachtige locatie met vele mogelijkheden en helemaal omzoomd door water. Met een weids uitzicht over een oer-Hollands polderlandschap op een fijne en praktisch korte afstand van de kern van Vinkeveen. Ervaar deze zelf door het het doen van een bezichtiging, wij maken graag tijd voor u vrij voor een uitgebreide rondleiding op het landgoed. Vinkeveen is perfect gelegen tussen Utrecht en Amsterdam en is een zeer goede uitvalsbasis voor in de stad werkende mensen die graag thuiskomen in een groene en rustige omgeving. Dagelijkse voorzieningen, (basis-)scholen, sportgelegenheden en het openbaar vervoer zijn vanaf hier per fiets gemakkelijk te bereiken binnen enkele minuten. Ook de verschillende horeca gelegenheden die Vinkeveen rijk is zoals restaurants of gezellige kroegjes liggen op loop-en-fietsafstand vanaf de woning. Of fiets naar de talloze jachthavens om binnen niet veel tijd in uw eigen boot van de Vinkeveense Plassen te genieten. Met 20 autominuten bent u midden in 't Gooi.

Bijzonderheden:
- Vloeroppervlakte loods begane grond 123 m², verdieping 95 m²;
- Inhoud loods 661 m³;
- Loods is voorzien van een overheaddeur dus ook te gebruiken als garage;
- Vriendelijk verzoek het perceel niet op eigen gelegenheid betreden;
- Renovatie / nieuwbouw bestaande huis gewenst;
- Recent vernieuwde, betonnen toegangsbrug met deels nieuwe beschoeiingen;
- Een ideaal object voor de eigen invulling van de bouw van een nieuwe villa op de plek van de bestaande woning of de karakteristieke woning een nieuwe toekomst te geven.

Locatie:
Gelegen op een rustige en ruimtelijke plek op een perceel van maar liefst 10.761 m2 eigen grond in de karakteristieke lintbebouwing van Vinkeveen. Met de diverse bebouwingssoorten in de directe omgeving zoals vrijstaande villa’s, voormalige boerenhofstedes, gezinswoningen en diverse kleinschalige, voornamelijk agrarische bedrijvigheid kunt u hier heerlijk wonen in een uitgestrekt polderlandschap. En toch op zeer korte afstand van winkelcentra, (basis-)scholen, restaurants. Een idyllische plek met permanent vakantiegevoel!

Situering in Nederland
Amsterdamse Zuid-as - op ± 18 autominuten
Amsterdam Centrum - op ± 27 autominuten
Stadshart Amstelveen - op ± 17 autominuten
Schiphol - op ± 21 autominuten Utrecht - op ± 26 autominuten
Hilversum - op ± 27 autominuten
Mijdrecht - op ± 5 autominuten
Uithoorn - op ± 10 autominuten

Vinkeveen ligt op korte afstand van de diverse uitvalswegen en ligt op 20 autominuten van Amsterdam, Hilversum, Utrecht en Schiphol. Bovendien bent u met 45 minuten in Den Haag, Amersfoort of Alkmaar. Een perfecte ligging in Nederland. Daarbij beschikt Vinkeveen over de Vinkeveense Plassen waar men naar hartenlust kan recreëren en de watersport kan bedrijven. Ook heeft Vinkeveen voldoende voorzieningen waaronder een dorpscentrum met watersportvoorzieningen in de lintbebouwing, bibliotheek, (basis/middelbare)- scholen, (sport-)verenigingen o.a. de Vinkeveense zeilschool, volleybal, tennis, voetbal, en nog vele andere (sport-)clubs. Een uitgebreid winkelcentrum voor onder andere de dagelijkse boodschappen is centraal in Vinkeveen gelegen. Vinkeveen heeft bijna 8.500 inwoners. Vinkeveen is een woonkern van de gemeente De Ronde Venen. Sinds de laatste herindeling per 1 januari 2011 bestaat de gemeente uit acht dorpskernen. Dat zijn: Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, De Hoef, Mijdrecht, Vinkeveen, Waverveen en Wilnis. De gemeente De Ronde Venen is een groen en waterrijk gebied. Gelegen in het Groene Hart, biedt de gemeente diverse mogelijkheden om te recreëren en te verblijven en te genieten van de rust, de ruimte en de natuur. Enkele kerngegevens van de gemeente vindt u op de website van de provincie Utrecht.

Features

Transfer of ownership
price
€ 1.111.000 k.k.
Status
beschikbaar
Acceptance
in overleg
Construction
Kind of house
Landhuis
Building type
vrijstaande woning
Construction period
1928
Energy rating
G
Roof type
mansarde dak
Bedrooms
2
Bathrooms
1
Surface Areas And Volume
Living area
147 m2
Other indoor space
0 m2
Exterior space attached to the building
4 m2
External storage space
218 m2
Volume in cubic meters
1203 m3
Plot size
10679 m2
facilities
Aan water
Aan rustige weg
Vrij uitzicht
Baerz & Co Property Brochure

Brochure

Information / Viewing request

Videos

Photos

Floor Plans